1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
0,32 zł
(1,59 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 480g |
2,81 zł
(4,98 zł) |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 230g |
1,61 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
Kakao w proszku | 60g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 50g |
5,98 zł
(5,98 zł) |
|
Masło orzechowe | 120g |
4,23 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 100g |
0,67 zł
(3,99 zł) |
|
Olej kokosowy | 20g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
0,10 zł
(0,75 zł) |
|
Ryż brązowy | 195g |
1,46 zł
(2,99 zł) |
|
Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 0.2g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |