Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 280g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 300g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |