Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 270g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 350g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 170g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 350g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 135g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1.2g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |