Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 300g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 437g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Ksylitol | 42g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |