Zmiksuj wszystko w blenderze
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 390g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 220g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 510ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |