Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 216g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |