Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 370g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło klarowane | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 14g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 14g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 80g |
![]() |