Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 230g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 350g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 315ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 9g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |