Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 480g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 60g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 300g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2.2g |
![]() |