1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
8,39 zł
(13,98 zł) |
|
Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
Jabłko | 200g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 930g |
7,18 zł
(8,34 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 30g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |