Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |