Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 130g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 29g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 200g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |