Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Czosnek | 16g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 125g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 90g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Szczypiorek | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |