Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 330g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 500g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 72g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 12g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 660g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rzeżucha | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 270g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 105g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |