Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 330g |
10,26 zł
(13,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 14g |
0,61 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 500g |
8,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 72g |
8,61 zł
(8,97 zł) |
|
| Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Musztarda | 20g |
0,26 zł
(2,49 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 12g |
0,60 zł
(12,49 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 100g |
1,83 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Pomidory | 660g |
3,51 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
| Rzeżucha | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Rzodkiewka | 270g |
5,60 zł
(7,47 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata lodowa | 100g |
1,71 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 18g |
0,48 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 105g |
10,46 zł
(12,45 zł) |
|
| Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |