Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Całość mieszamy w misce.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 8g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 280g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sezam | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Woda | 193ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |