Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 260g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 13g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 115g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 9g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 7g |
![]() |
|
Szczypiorek | 11g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 50g |
![]() |