1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 1320g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 6g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 760ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 65g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 16g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 470g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |