1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 37g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |