Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 480g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 357g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 60g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2.2g |
![]() |