Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystko w blenderze
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mango | 120g |
2,26 zł
(7,99 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
4,32 zł
(8,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Olej kokosowy | 25g |
1,25 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 150g |
3,62 zł
(14,49 zł) |
|
Pomarańcze | 250g |
1,56 zł
(7,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |