Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Chleb żytni | 270g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 300g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |