Darmowa dieta 3100 kcal nr 4274



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja cięższa)
476 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 20.4 g T: 11.97 g W: 79.36 g (BŁ: 14.08 g)



51   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.



Obiad


Placki kukurydziane
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 37.84 g T: 22.3 g W: 142.58 g (BŁ: 15.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
442 kcal
Łączna waga porcji: 1761g.

B: 39.26 g T: 4.22 g W: 81.98 g (BŁ: 36.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
578 kcal
Łączna waga porcji: 1114g.

B: 5.82 g T: 24.2 g W: 91.84 g (BŁ: 14.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3114 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 115.04 g
Tłuszcz: 84.97 g
Węglowodany: 517.34 g (w tym błonnik: 82.36 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 24g     2,24 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Kalafior 880g     14,65 zł (19,98 zł)
Koper ogrodowy 20g     2,39 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 60ml     0,21 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Ogórek 360g     2,39 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 0.5g     0,04 zł (1,79 zł)
Pomidory 170g     0,90 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Sałata 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 60g     2,82 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 0.5g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×