1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
1,43 zł
(1,59 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
Cynamon | 14g |
1,78 zł
(2,29 zł) |
|
Czarne jagody | 375g |
18,11 zł
(28,98 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jabłko | 660g |
2,88 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 230g |
2,23 zł
(3,39 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mleko sojowe | 750ml |
5,24 zł
(6,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 1100g |
3,29 zł
(5,98 zł) |
|
Olej rzepakowy | 56g |
0,39 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
1,35 zł
(8,99 zł) |
|
Otręby owsiane | 150g |
3,19 zł
(3,19 zł) |
|
Papryka czerwona | 400g |
7,33 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Por | 200g |
3,47 zł
(3,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
0,23 zł
(0,75 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Śmietana 18% | 250g |
2,11 zł
(3,38 zł) |