Zmiksuj wszystko w blenderze
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |