Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 120g |
4,49 zł
(5,98 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 255g |
2,47 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |