Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 232g |
2,25 zł
(3,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 56g |
0,39 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 400g |
7,33 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Sezam | 5g |
0,13 zł
(7,79 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |