Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Chleb żytni | 385g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 60g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |