Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 310g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 120g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 25g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |