1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 280g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |