1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula czerwona | 60g |
0,28 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 240g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 370g |
2,86 zł
(4,17 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 64g |
6,39 zł
(9,98 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 240g |
2,20 zł
(4,59 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 120g |
2,88 zł
(5,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 160g |
2,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 180g |
3,74 zł
(4,98 zł) |
|
| Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok z buraków | 150g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |