1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 160g |
5,98 zł
(5,98 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Krążki ryżowe | 80g |
1,96 zł
(2,69 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 30g |
0,75 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 80g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 120g |
2,49 zł
(2,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |