Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 130g |
3,54 zł
(5,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 65g |
2,86 zł
(10,99 zł) |
|
Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Rukola | 150g |
8,99 zł
(11,98 zł) |
|
Ryż brązowy | 170g |
1,27 zł
(2,99 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szparagi | 300g |
7,19 zł
(11,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |