Darmowa dieta 3200 kcal nr 79442



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Jaglanka z orzechami
505 kcal
Łączna waga porcji: 346g.

B: 14.29 g T: 30.01 g W: 50.97 g (BŁ: 11.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.


Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Kolacja


Sałatka z mango
564 kcal
Łączna waga porcji: 440g.

B: 21.02 g T: 21.99 g W: 73.9 g (BŁ: 5.85 g)

Wegetariańskie  

16   33

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3197 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 115.45 g
Tłuszcz: 115.78 g
Węglowodany: 450.05 g (w tym błonnik: 50.26 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Czarne oliwki 30g     1,05 zł (4,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Mango 280g     5,26 zł (7,99 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 16g     3,20 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 45g     5,17 zł (11,49 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 90g     1,17 zł (6,49 zł)
Pomidory koktajlowe 240g     3,35 zł (3,49 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Rukola 40g     2,40 zł (5,99 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Ser mozzarella 90g     2,30 zł (3,19 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×