Darmowa dieta 3300 kcal nr 4275



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
622 kcal
Łączna waga porcji: 458g.

B: 26.48 g T: 23.42 g W: 85.5 g (BŁ: 16.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Placki kukurydziane
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 37.84 g T: 22.3 g W: 142.58 g (BŁ: 15.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
838 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 22.4 g T: 25.04 g W: 139.7 g (BŁ: 16.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką (wersja bezglutenowa)
416 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 28.35 g T: 19.98 g W: 31.68 g (BŁ: 1.56 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

21   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i krążkami ryżowymi.


Kolacja


Warzywa z humusem naturalnym
502 kcal
Łączna waga porcji: 860g.

B: 14.68 g T: 25.96 g W: 64.74 g (BŁ: 24.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3268 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 129.75 g
Tłuszcz: 116.7 g
Węglowodany: 464.2 g (w tym błonnik: 75.26 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Bakłażan 400g     4,44 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Hummus naturalny 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 150g     1,45 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Marchew 300g     0,92 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 60ml     0,21 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Natka pietruszki 40g     3,50 zł (4,38 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 480g     8,79 zł (10,99 zł)
Pomidory 140g     0,74 zł (3,99 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 36g     0,95 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śledź marynowany 150g     3,64 zł (8,49 zł)



×