Darmowa dieta 3300 kcal nr 5645



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
760 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 14.02 g T: 5.94 g W: 175.16 g (BŁ: 22.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

74   51

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
456 kcal
Łączna waga porcji: 614g.

B: 40.58 g T: 1.14 g W: 73.92 g (BŁ: 4.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Sałatka z rukolą
898 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 48.84 g T: 67.84 g W: 28.12 g (BŁ: 9.12 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Pomidory myjemy, kroimy i również wkładamy do miski.
  3. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta oraz słonecznik, olej.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
579 kcal
Łączna waga porcji: 1500g.

B: 11.94 g T: 7.47 g W: 126.99 g (BŁ: 19.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

51   21

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3283 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 129.23 g
Tłuszcz: 109.19 g
Węglowodany: 484.27 g (w tym błonnik: 68.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Jabłko 720g     3,14 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 50g     1,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 400g     5,58 zł (6,98 zł)
Płatki jaglane 20g     0,28 zł (2,79 zł)
Rodzynki 14g     0,31 zł (4,49 zł)
Rukola 120g     7,19 zł (11,98 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 180g     2,86 zł (4,29 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 400g     5,38 zł (5,38 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Woda 1230ml 0,00 zł (0,00 zł)



×