Darmowa dieta 3300 kcal nr 6734



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami
758 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 29.7 g T: 22.1 g W: 122.56 g (BŁ: 22.14 g)



165   9

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.



Drugie śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
760 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 14.02 g T: 5.94 g W: 175.16 g (BŁ: 22.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
414 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 15.22 g T: 13.98 g W: 64.22 g (BŁ: 12.62 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
438 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 22.35 g T: 9 g W: 69.9 g (BŁ: 6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   33

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3278 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 102.83 g
Tłuszcz: 86.52 g
Węglowodany: 566.94 g (w tym błonnik: 83.84 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 300g     8,39 zł (13,98 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Gruszka 250g     1,75 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Jabłko 720g     3,14 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 590g     4,56 zł (5,56 zł)
Kalafior 300g     5,00 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Rodzynki 14g     0,31 zł (4,49 zł)
Rzeżucha 10g 0,00 zł (0,00 zł)
Sałata 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Sok pomarańczowy 40g     0,20 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 80g     3,76 zł (7,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×