Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |