Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 160g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 800g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 600g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 2g |
![]() |