1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 210g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 290g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 256g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |