Darmowa dieta 3400 kcal nr 3524



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza)
718 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 32.76 g T: 23.4 g W: 98.74 g (BŁ: 8.08 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

23   41

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
579 kcal
Łączna waga porcji: 1500g.

B: 11.94 g T: 7.47 g W: 126.99 g (BŁ: 19.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Makaron z kurczakiem i brokułem
796 kcal
Łączna waga porcji: 628g.

B: 57.49 g T: 24.97 g W: 92.78 g (BŁ: 14.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

79   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
760 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 14.02 g T: 5.94 g W: 175.16 g (BŁ: 22.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

76   52

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Kolacja


Sałatka z granatem, pomarańczą i awokado
510 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 16.2 g T: 36.74 g W: 33.32 g (BŁ: 8.19 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Owoce i rukolę myjemy.
  2. Awokado, ser i pomarańczę kroimy w kostkę.
  3. Na talerzu rozkładamy rukolę, a następnie pokrojone owoce i ser.
  4. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
  5. Całość posypujemy pestkami dyni i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3363 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 132.41 g
Tłuszcz: 98.52 g
Węglowodany: 526.99 g (w tym błonnik: 72.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Jabłko 920g     4,01 zł (6,98 zł)
Jogurt naturalny 2% 480g     3,71 zł (4,17 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 30g     1,20 zł (3,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 14g     0,31 zł (4,49 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 5g     0,13 zł (5,29 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×