1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 165g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 160g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 25g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |