Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |