1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 300g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 750g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 180g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 390g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 90g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 90g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 15g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 195g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soda oczyszczona | 7.5g |
![]() |
|
Woda | 580ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |