Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 220g |
1,10 zł
(4,99 zł) |
|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 45g |
5,17 zł
(11,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 120g |
0,79 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Suszona żurawina | 12g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |