Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 200g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |