Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 190g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 42g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 240g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |