Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 300g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
0,31 zł
(2,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 22g |
0,82 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 400g |
4,20 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 220g |
1,45 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Siemię lniane | 10g |
0,10 zł
(3,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |