1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 1200g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 400g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 300g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 1g |
![]() |