Darmowa dieta 3600 kcal nr 6878



Śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Drugie śniadanie


Placki kukurydziane (bezglutenowe)
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 35.86 g T: 22 g W: 145.22 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
934 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 22.6 g T: 40.96 g W: 120.42 g (BŁ: 2.9 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

72   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3562 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 90.49 g
Tłuszcz: 117.8 g
Węglowodany: 561.46 g (w tym błonnik: 49.05 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Mleko ryżowe 60ml     0,57 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Mąka pszenna typ 500 96g     0,29 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Woda 980ml 0,00 zł (0,00 zł)



×