Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 400g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |